Кері қайту

Пісте, f203

Пісте жаңғағы — бұл пісте ағашының тұқымдары, ол Pistacia. P. Vera - жеуге жарамды жаңғақтарының арқасында ең жоғары, экономикалық тұрғыдан тиісді өсірілген түрінің тұқымдастарына жатады. Жасыл пісте дәндері ерекше дәмі немесе хош иісі үшін шикі, қуырылған, тұздалған немесе әртүрлі тағамдардың бір бөлігі ретінде кеңінен тұтынылады.

Оған аллергияның таралуы Азияда, Еуропада және Америка Құрама Штаттарында тез дамуда және байқалуда. Пісте тағамдық аллергия белгісі немесе кейде анафилактикалық шок сияқты аллергиялық реакцияларды тудыратыны анықталды. Оның ақуызынан бесеуі, атап айиқанда Pis v 1, Pis v 2, Pis v 3, Pis v 4 және Pis v 5, аллергендік әлеуеті бар деп анықталды. Пісте мен кешью бірлескен сезімталдықтың және айқыш-реактивтіліктің жоғары деңгейін көрсетеді, өйткені олар генетикалық жағынан бір-бірімен тығыз байланысты жаңғақтар болып табылады. Кешью жаңғағына аллергиясы бар адамдарда пістеге бірлескен сезімталдықтың жоғары қаупі де бар. Кешьюден басқа, ол манго тұқымдарымен және басқа жаңғақтармен де (грек жаңғағы және қызғылт бұрыш) айқыш реактивтілікті көрсетеді.

Адам қанында ерекше IgE - Пісте, f203 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді. Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция) Өлшем бірліктері: kU/l Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны