Кері қайту

Қарақұмық, f11

Қарақұмық - қалыпты климатта жиі кездесетін біржылдық өсімдік.

Қарақұмық аллергиясы Азияда жиі кездеседі. Қарақұмықты негізгі тағамдардың орнына кеспе, тұшпара немесе ботқалар түрінде тұтыну Азия елдерінде қарақұмық аллергиясының жоғары жиілігімен байланысты болуы мүмкін.

Қарақұмық қабығынан жасалған жастықтар да аллергиялық реакцияларды тудырады. Германия мен АҚШ-та кәдімгі қарақұмық қабығымен толтырылған жастықтарды қолданатын бірнеше пациент аллергия белгілері туралы хабарлады.

Негізгі әсер ету жолы – жұту, ал ингаляция – аз әсер ету жолы. Уртикария, астма, атопиялық дерматит және аллергиялық ринит - қарақұмық аллергиясы кезінде пайда болатын белгілер. Қарақұмықты қабылдағаннан немесе ингаляциядан кейін ауыр симптомдар, соның ішінде анафилаксия пайда болуы мүмкін.

Тағамдық аллергияны емдеу дәл диагноз қойылғаннан кейін зиянды тағамнан аулақ болуға негізделген. Қарақұмық аллергиясы бар науқастарға глютенсіз тағамдарды сатып алғанда ингредиент ретінде кәдімгі қарақұмық бар-жоғын тексеруге кеңес беру керек.

Қарақұмық аллергендері ыстыққа төзімді, сондықтан пісіргеннен кейін де жойылмайды. BW24KD - қарапайым қарақұмықтың негізгі аллергендерінің бірі. Қарақұмық күріш, көкнәр тұқымдары, фундук, грек жаңғағы, кокос жаңғағы, латекс, кешью және квиноамен айқаспалы реакция көрсетеді.

Адам қанындағы нақты IgE анықтау - қарақұмық, f11, ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді. Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция). Өлшем бірліктері: кУ/л. Зерттеуге арналған биоматериал: веноздық қан. Зерттеуге дайындық: аш қарынға, зерттеуден 30 минут бұрын темекі шегуге болмайды.