Кофе, f221
Кофе марен тұқымдасының қуырылған ағаш тұқымдарынан алынады. Оны бүкіл әлем бойынша жүздеген миллион адамдар жағымды дәмі, хош иісі, ынталандырушы әсері және денсаулыққа пайдасы үшін пайдаланады.
Кофе тұтынуға аллергия сирек кездеседі және бірнеше тіркелген клиникалық жағдайлар кофе дәнінің өзіне емес, сусынның құрамындағы басқа ингредиенттерге байланысты болуы мүмкін.
Алайда, жыл сайын өндірілетін 9 миллион тонна кофені өңдеу кезінде көптеген кофе жұмысшылары оның шаңына тітіркеніп, сезімтал келеді. Бұл жалпы кәсіби аллергияны білдіреді және кейбір жағдайлар кофе дәндерінің шаңымен байланысты болады.
Адам қанында ерекше IgE - Кофе, f221 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.
Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)
Өлшем бірліктері: kU/l
Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны