Кері қайту

Тауық еті, f83

Құс еті бүкіл әлемде тағамдық құндылығы жоғары ақуыз көзі ретінде танымал. Құс етіне Аллергия сирек кездеседі, оның бүкіл әлемде таралуы 0-ден 13%-ке дейін.

Экспозицияның негізгі жолы ауызша (етті жұту) және қайталама экспозиция жолы тыныс алуды (пісіру кезінде буды) немесе теріге тиюді қамтиды. Аллергия экспозициядан кейін 30 минут ішінде пайда болады және аллергиялық реакцияға ауыз қуысының белгілері және тері мен асқазан-ішек жолдарындағы қалыпты жүйелік реакциялар, соның ішінде есекжем, ангиоэдема, жүрек айну, құсу, диарея және демікпе жатады. Ауыр анафилаксия жағдайында жүрек-қан тамырлары белгілері сирек кездеседі.

Тауық пен күркетауық етінің айқыш-реактивтілігі жоғары және аллергиялық реакциялардың көпшілігін тудырады. Құс етіне аллергияны жалпы IgE талдауы арқылы анықтауға болады. Аллергиясы бар емделушілер аллергиялық реакцияның пайда болуын болдырмау үшін құс етімен байланыста болудан аулақ болу керек.

Адам қанында ерекше IgE - Тауық еті, f83 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны