Кері қайту

Кешью жаңғағы, f202

Кешью-anacardiaceae тұқымдасына жататын тропикалық мәңгі жасыл ағаш. Бұл әлемнің көптеген бөліктерінде коммерциялық мақсатта өсірілетін өте жан-жақты дақыл. Бұл ағаштың бірегей ерекшеліктері-оның сарғыш-қызыл ісінген педункул ретінде дамитын жалған жемістерден (Кешью алмасы) және алманың соңында өсетін Қос қатты қабықшаға бүйрек тәрізді жаңғақты қоршау арқылы дамитын нағыз жемістерден тұратын жемістері.

Кешью жаңғағы шикі немесе қуырылған тағам ретінде тұтынылады немесе майға, тәттілерге, кондитерлік өнімдерге, шоколадқа және балмұздаққа қосылады. Ауызша қабылдау немесе теріге/шырышты қабыққа тікелей тию-бұл адамдарда аллергиялық реакциялар тудыратын кешью жаңғағының әсер етуінің екі жолы. Бұл аллергиялық реакцияларға терінің зақымдануы (есекжем және ангиоэдема), асқазан-ішек жолдарының белгілері (іштің ауыруы және құсу), тіпті анафилаксия жатады. Сонымен қатар, астма, аллергиялық ринит, риноконьюнктивит және атопиялық дерматит сияқты атопиялық жағдайлар болуы мүмкін.

Кешью жаңғағында кездесетін негізгі тағамдық аллергендер Ana o 1, Ana o 2 және Ana o 3 екенін ескеру маңызды. Кешью жаңғағы мен пісте арасында және белгілі бір дәрежеде фундук, жаңғақ және жержаңғақ сияқты басқа жаңғақтармен, сондай-ақ цитрус тұқымдарымен кең кросс-реактивтілік туралы хабарланды. Кешью жаңғағына, f202-ге адамның қанындағы ерекше IgE-ді анықтау организмнің берілген аллергенге реакциясын көрсетеді. Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (қатты фазалық иммунофлуоресценция). Өлшем бірліктері: kU / l. зерттеуге арналған Биоматериал: веноздық қан.