Кері қайту

Сұлы, f7

Сұлы — бұл талшықтар мен антиоксиданттарға бай, денсаулыққа пайдалы әртүрлі қасиеттері бар ұсақ дәнді дақылдар. Avena тұқымдасына жатады. Сұлы жарма, жем, шөп, сабан төсектері, астық және т.б. ретінде пайдаланылады. Бұл Еуропада танымал және тағамдық аллергияның көзі болып табылады.

Сұлы майын қабылдау немесе сұлы ұнын тыныс алу сезімтал адамдарда аллергиялық реакциялар тудыратыны хабарланды.
Клиникалық түрде сұлы аллергиясы ауызша аллергия синдромын (OАС), анафилаксияны, асқазан-ішек жолдарының белгілерін, тері реакцияларын және сезімтал адамдарда ринит, риноконьюнктивит және демікпе сияқты тыныс алу белгілерін тудырады. Атопиялық дерматиті бар балалар сұлыға тері сезімталдығының дамуы және кейіннен құрамында сұлы бар косметиканы қолдануға жедел аллергия бойынша қауіп тобын құрайды.

Сұлы аллергендері әлі сипатталмаған, бірақ әртүрлі зерттеулер IgE байланыстыратын ақуыздардың сұлыдан ерекшеленетінін көрсетті. Бидай глиадиндері мен арпа гордеиндері, сұлы авениндері, Иова көз жасының коиксиндері және қара бидай секалиндері арасында айқыш-реактивтілік байқалды. Сонымен қатар, күріш, тары, сұлы және шөп тозаңдары арасындағы айқыш-реактивтілік көрсетілді.

Сұлыдан аулақ болу сұлы тудыратын аллергиялық реакцияға қарсы профилактикалық стратегия ретінде ұсынылады.

Адам қанында ерекше IgE - Сұлы, f7 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны