Кері қайту

Көкнәр тұқымы, f224

Көкнәр тұқымы шикі немесе пісірілген түрінде қолданылады. Олар бәліштерде, нандарда, жеміс салаттарында және т.б. хош иістендіргіш ретінде қолданылады. Ұсақталған және тәттілендірілген тұқымдар кейбір құймақтарға, струдельдерге және басқа да пісірілген тағамдарға толтырады. Көкнәр тұқымы кейде ""жасырын аллерген"" болуы мүмкін май алу үшін қолданылады. Көкнәр майы жарықтандыру үшін, бояулар, лактар, сабындар өндірісінде қолданылады. Латекс мака бірқатар дәрілік заттардың құрамына кіреді.

Көкнәр тұқымдары әдетте сезімтал адамдарда тағамдық аллергия белгілерін тудырады, оны ige антиденелерін анықтау арқылы растауға болады. Вегетариандық және этникалық тағамдардың көбеюі нәтижесінде көкнәр тұқымына аллергияның таралуы артады деген болжам бар.

Жедел типтегі аллергиялық реакциялар жеңіл жергілікті белгілерден ауыр анафилактикалық реакцияларға дейін өзгереді және асқазан-ішек жолдарына, тыныс алу жүйесіне немесе тері жүйесіне әсер етуі мүмкін. Көкнәр тұқымына жедел жоғары сезімталдық реакциясын дамытқан емделуші ауыз қуысының шырышты қабығының ісіну белгілерін, құсуды, тыныс алудың бұзылуын және есекжемді сипаттайды. Көкнәрге тән IgE көрсетілді.

Адам қанында ерекше IgE - Көкнәр дәндері, f224 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны