Back

Barley, f6

Арпа - бұл Poaceae тұқымдасының маңызды дәнді дақылдары (құрамында күріш, бидай және жүгері бар), ол негізінен мал азығы ретінде, сондай-ақ сыра қайнату және спирт өнеркәсібінде қолданылады.

Арпаға аллергия туралы бірнеше есептер бар, олар көбінесе Бейкер демікпесі деп аталатын кәсіби респираторлық аллергиясы бар немесе сыра ішетін емделушілер. Арпаның негізгі аллергендеріне липидті тасымалдаушы ақуыздар (LTP) жатады, олар уыттану және сыра қайнату процесінен кейін бұзылмай қалуы мүмкін.

Адам қанында ерекше IgE - Арпа, f6 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны

Зерттеуге дайындық: аш қарынға, зерттеуге дейін 30 минут бұрын темекі шекпеу