Шай, f222
Шай Camellia Sinensis өсімдігінен жасалған және әлемдегі ең жиі қолданылатын терапевтік алкогольсіз сусын болып саналады.
-
Жалпы алғанда, бүкіл әлемдік шай өндірісі мен тұтынуының 78%-ы қара шайдан, 20%-ы жасыл шайдан және <2%-ы сары шайдан немесе улонг шайынан тұрады.
-
Оның жиі қолдануына қарамастан, шай ішуден туындаған аллергия өте сирек кездеседі және жеке жағдайлар туралы есептермен шектеледі.
-
Көбінесе жасыл шайға тағамдық аллергия кәсіби демікпесі бар емделушілерде байқалады, дегенмен, бұл кейде бұрын сезімталдықсыз хабарланған. Белгілеріне:
- Тамақтың ісінуі,
- Ентігу,
- Мұрынның бітелуі,
- Жөтел,
- Ентігу,
- Ауыр жағдайларда есін жоғалту жатады.
-
Сондай-ақ, кәсіби жағдайда шайға жанасу сезімталдығы туралы хабарланды. Эпигаллокатехин галлаты шайдағы кәсіби және тағамдық аллергияның негізгі қоздырғышы болып саналады.
-
Адам қанында ерекше IgE - Шай, f222 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.
-
Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)
-
Өлшем бірліктері: kU/l
-
Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны