Кері қайту

Шай, f222

Шай Camellia Sinensis өсімдігінен жасалған және әлемдегі ең жиі қолданылатын терапевтік алкогольсіз сусын болып саналады.

  • Жалпы алғанда, бүкіл әлемдік шай өндірісі мен тұтынуының 78%-ы қара шайдан, 20%-ы жасыл шайдан және <2%-ы сары шайдан немесе улонг шайынан тұрады.

  • Оның жиі қолдануына қарамастан, шай ішуден туындаған аллергия өте сирек кездеседі және жеке жағдайлар туралы есептермен шектеледі.

  • Көбінесе жасыл шайға тағамдық аллергия кәсіби демікпесі бар емделушілерде байқалады, дегенмен, бұл кейде бұрын сезімталдықсыз хабарланған. Белгілеріне:

    • Тамақтың ісінуі,
    • Ентігу,
    • Мұрынның бітелуі,
    • Жөтел,
    • Ентігу,
    • Ауыр жағдайларда есін жоғалту жатады.
  • Сондай-ақ, кәсіби жағдайда шайға жанасу сезімталдығы туралы хабарланды. Эпигаллокатехин галлаты шайдағы кәсіби және тағамдық аллергияның негізгі қоздырғышы болып саналады.

  • Адам қанында ерекше IgE - Шай, f222 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

  • Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

  • Өлшем бірліктері: kU/l

  • Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны