Кері қайту

Алмұрт, f94

Алмұрт (Pyrus communis, P. pyrifolia/sinensis) — көптеген елдерде өсірілетін Rosaceae тұқымдасының жемісі. Сыртқы түрімен ерекшеленетін көптеген әртүрлі сұрыптар бар.
Жемістің қабығы мен жұмсағы жоғары сезімталдық пен аллергиялық реакциялардың негізгі көзі болып табылады, дегенмен, тозаң аллергия тудыруы мүмкін. Алмұрттың бірнеше аллергендері сипатталған.

Тозаңға тағамдық аллергия синдромы (PFAS) және оның жиі кездесетін көріністерінің бірі, ауызша аллергия синдромы (OAS) - алмұрт аллергиясының кең таралған клиникалық көрінісі, жергілікті белгілерден жүйелік белгілерге дейін, соның ішінде анафилаксия.
Жанасу дерматиті және маусымдық аллергия алмұртқа жоғары сезімталдықтың клиникалық көрінісі болуы мүмкін. Кейбір басқа өсімдік тағамдары мен тозаң аллергендерімен айқыш-реактивтілік пайда болуы мүмкін.

Адам қанында ерекше IgE - Алмұрт, f94 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны