Какао/шоколад, f93
Какао тұқымдары бүкіл әлемде тұтынылатын какао ұнтағы мен шоколадты өндіру үшін қолданылады.
Какаоға аллергия ішке қабылдағаннан кейін тері, ауызша/асқазан-ішек, тыныс алу белгілері мен анафилаксияны тудыруы мүмкін.
Зерттеулер көрсеткендей, какао тұқымымен жұмыс істейтін адамдар аллергенді тыныс алу арқылы аллергиялық реакциялардың пайда болу қаупіне ұшырайды.
Айқыш-реактивтілік шоколад, люпин, сүт жержаңғақ, жаңғақ, орман жаңғағы және т.б.
Адам қанында ерекше IgE - Какао/шоколад, f93 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.
Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)
Өлшем бірліктері: kU/l
Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны