Кері қайту

Какао/шоколад, f93

Какао тұқымдары бүкіл әлемде тұтынылатын какао ұнтағы мен шоколадты өндіру үшін қолданылады.
Какаоға аллергия ішке қабылдағаннан кейін тері, ауызша/асқазан-ішек, тыныс алу белгілері мен анафилаксияны тудыруы мүмкін.

Зерттеулер көрсеткендей, какао тұқымымен жұмыс істейтін адамдар аллергенді тыныс алу арқылы аллергиялық реакциялардың пайда болу қаупіне ұшырайды.
Айқыш-реактивтілік шоколад, люпин, сүт жержаңғақ, жаңғақ, орман жаңғағы және т.б.

Адам қанында ерекше IgE - Какао/шоколад, f93 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны