Қызыл қарақат, f322
Қарақаттың көптеген түрлері бар, олардың ең көп таралғаны қызыл қарақат және қара қарақат болып табылады. Жағымды қышқыл дәмді жемісті бірден жеуге болады, бірақ көбінесе бәліштерге, джемдерге және т.б. қосады.
Дәлелденбеген деректер қызыл қарақат сирек жағдайларда сезімтал адамдарда тағамдық аллергия белгілерін тудыруы мүмкін екенін көрсетеді.Адам қанындағы ерекше IgE - Қызыл қарақат, f322 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.
Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция).
Өлшем бірліктері: kU/l.
Зерттеуге арналған биоматериал: көктамыр қаны