Кері қайту

Қызыл балық, f41

Атлантикалық албырт дәрумендердің жақсы қайнар көзі, ақуыздың жоғары мөлшері және омега-3 полиқанықпаған май қышқылдарының арқасында кеңінен қолданылады.

Бүкіл әлемде балық аллергиясының таралуы 0,2% құрайды. Балыққа аллергияның таралуы балық негізгі тағам ретінде тұтынылатын және балық өңдейтін көптеген кәсіпорындар бар елдерде жоғары болады.

Албыртқа аллергия, ең алдымен, ауызша және екінші жағынан, балықты пісіру және дайындау немесе өңдеу кезінде будың әсерінен, сондай-ақ байланыс арқылы туындайды.

Албыртты оған сезімтал адамдардың тұтынуы аллергиялық белгілерді тудырады, мысалы, ауызша аллергия синдромы, ангионевротикалық ісіну, есекжем, анафилаксия, жүрек айну және асқазан-ішек белгілері (жүрек айну, құсу және іштің ауыруы).
Сонымен қатар, албырт спрей аллергеніне кәсіби әсер ету немесе теріге тию демікпе, ринит және тері бөртпелеріне әкелуі мүмкін.
Нәлімге жоғары сезімталдығы бар емделушілердің шамамен 50%-ы албыртқа реакция береді.

Сондай-ақ, жүзбеқанатты балықтар мен шаян тәрізділер сияқты ұлулар арасындағы айқыш-реактивтілік туралы хабарланған. Сондықтан балыққа аллергиясы бар адамдарға диетадағы кез келген түрдегі балықтан аулақ болу ұсынылады.

Адам қанында ерекше IgE - Албырт, f41 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны