Мандарин, f302
Мандарин - қою қызғылт сары түсті кішкентай апельсин. Мандариннің отаны Оңтүстік-Шығыс Азия мен Филиппин болып саналады.
Мандариндер жеміс салаттарында, желатиндерде, пудингтерде және торттарда қолданылады. Эфир майы қабығынан алынады және терпендер мен сесквитерпендерді алып тастағаннан кейін ол кәмпиттерді, желатинді, балмұздақты, сағызды, ликерлерді және нан өнімдерін хош иістендіру үшін қолданылады.
Осы және басқа цитрустық жемістерден алынған бергаптен заты кейде тотығу препараттарына қосылады, өйткені ол терінің пигментациясына ықпал етеді; кейбір адамдарда бұл дерматит немесе аллергиялық реакциялар тудыруы мүмкін.