Кері қайту

Шошқа еті, f26

Сүтқоректілердің әртүрлі ет өнімдері, соның ішінде сиыр еті мен шошқа еті аллергиялық реакцияларды тудыруы мүмкін.

Аллергеннің шошқа етіне әсер етуінің негізгі жолы - ауызша қабылдау. Екінші жол шошқа еті мен шошқа өсірушілерді өңдейтін жұмысшылар арасында теріге тиюді және аэрозольді тыныс алуды қамтиды.

Бұл өнімге аллергиясы бар адамдарда шошқа етін жеу анафилактикалық реакцияларға, тері белгілеріне (есекжем) және асқазан-ішек белгілеріне әкелуі мүмкін. Сонымен қатар, жұмысшыларға кәсіби әсер ету тыныс алу жолдарының ауруларына (мысалы, ринит, кәсіби демікпе) және дерматитке әкелуі мүмкін.

Сүтқоректілердің ет өнімдерінен бас тарту ет аллергиясының алдын алудың ең маңызды әдісі болып табылады.

Кәсіби әсерді уақтылы диагностикалау және белгілі бір аллергенді анықтау арқылы азайтуға болады, бұл жанасуды болдырмауға және сезімтал адамдарда аллергиялық белгілердің алдын алуға көмектеседі.

Адам қанында ерекше IgE – Шошқа еті, f26 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны