Кері қайту

Жүзім, f259

Жүзім (Vitis vinifera) — ең көне мәдени өсімдіктердің бірі. Ол қоңыржай және субтропикалық климатта, әсіресе Жерорта теңізі аймағында өседі және оның жемістері, жүзім, тікелей немесе шырын немесе шарап түрінде тұтынылады.

Жүзім тағамдық аллергия синдромын, жалпыланған есекжемді, демікпені, атопиялық дерматитті, ангиоэдеманы, асқазан-ішек жолдарының белгілерін, гипотензияны, ринитті, демікпе мен дене шынықтырудан туындаған анафилаксияны тудыратыны туралы хабарланды.
Жалпы жанама әсері - жүзімге тағамдық аллергия. Емделушілерде кейіннен анафилактикалық шок немесе дене шынықтырудан туындаған анафилаксия дамуы мүмкін екенін атап өту маңызды. Анафилаксияны көрсететін белгілерге шағымданатын емделушілер жүзімге аллергияға тексерілуі керек.

Адам қанында ерекше IgE - Жүзім, f259, анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.
Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)
Өлшем бірліктері: kU/l
Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны