Баялды, f262
Баклажан паслен тұқымдастарына жатады, картоппен және қызанақпен тығыз байланысты. Оны түрлі тәсілдермен дайындауға болады: бұқтыру, қуыру немесе грильде қуыру, ұнға аунатып қуыру, қыздырып пісіру, маринадтау немесе фарш салып пісіруге.
Баклажан құрамында үлкен мөлшерде гистамин болуы мүмкін. Баклажан сезімталдығы бар адамдарда азық-түлік аллергия белгілеріне әкелуі мүмкін. Бірақ бұл өсімдіктің жемістеріне азық-түлік аллергиясы сирек болады.
F262 баклажанға адамның қанында ерекше IgE анықтау - осы аллергенге ағзаның әсерін көрсетеді.
Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазада иммунофлюоресценция өткізу)
Өлшеу бірлігі: kU/l
Зерттеуге алынатын биоматериал: көктамыр қаны