Кері қайту

Ақжелкен, f86

Ақжелкен, Apiaceae тұқымдасының мүшесі, салаттарда, бутербродтарда және дайын тағамдарда жиі қолданылады.
Оны жиі қолданғанына қарамастан, ақжелкенге аллергиялық реакциялар сирек кездеседі және жеке жағдайлар туралы есептермен шектеледі. Дегенмен, есекжем белгілері - ангионевротикалық ісіну, байланыс дерматиті және анафилаксия ақжелкенмен жегеннен немесе терімен байланыста болғаннан кейін сипатталған.

Адам қанында ерекше IgE - Ақжелкен, f86 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны