Ақжелкен, f86
Ақжелкен, Apiaceae тұқымдасының мүшесі, салаттарда, бутербродтарда және дайын тағамдарда жиі қолданылады.
Оны жиі қолданғанына қарамастан, ақжелкенге аллергиялық реакциялар сирек кездеседі және жеке жағдайлар туралы есептермен шектеледі. Дегенмен, есекжем белгілері - ангионевротикалық ісіну, байланыс дерматиті және анафилаксия ақжелкенмен жегеннен немесе терімен байланыста болғаннан кейін сипатталған.
Адам қанында ерекше IgE - Ақжелкен, f86 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.
Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)
Өлшем бірліктері: kU/l
Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны