Кері қайту

Томат, f25

Қызанақ денсаулыққа пайдасы үшін әлемдегі ең танымал жемістердің бірі болып табылады және балғын және өңделген түрінде тұтынылады. Қызанақ әлемнің 150-ден астам елінде өсіріледі. 
Қызанақ тамақ аллергиясының жалпы себептерінің бірі болып табылады, тамақ аллергиясы бар тұрғындар арасында 1,5%-дан 20%-ға дейін өзгереді.

Қызанаққа клиникалық аллергия көбінесе басқа ауа-тамшылы аллергиямен немесе тағамдық аллергиямен қатар жүреді. Қызанаққа аллергияның ең көп таралған клиникалық көріністері есекжем, ауызша аллергия синдромы (ААС), дерматит, ринит, іштің ауыруы, жаттығудан туындаған анафилаксия түрінде байқалады. Қызанаққа ауыр аллергиялық белгілер сирек кездеседі. 

Адам қанында ерекше IgE - Қызанақ, f25 анықтау ағзаның осы аллергенге реакциясын көрсетеді.

Зерттеу әдісі: ImmunoCAP әдісі (Қатты фазадағы иммунофлуоресценция)

Өлшем бірліктері: kU/l 

Зерттеуге арналған биоматериал: күретамыр қаны